Hogyan használd a parfümöt

 "A parfüm - láthatatlan, de ugyanakkor feledhetetlen és felülmúlhatatlan divatkellék. 
Előre jelzi a nő megjelenését és emlékeztet rá, miután elment." (Coco Chanel)A franciák úgy tartják, hogy a nő akkor elegáns, ha elegáns cipőt, szép akkurátus frizurát és alkalomhoz illő ékszert visel, ápoltak a körmei és a legfontosabb - helyesen kiválasztott parfümöt használ!

Az illatok a természet szépségét jelenítik meg. Parfümöt használni annyit jelent - egyéolvadni teljesen az illat csodájával.

Parfümöt azért használunk, hogy örömöt szerezzünk, (elsősorban magunknak, másodsorban a környezetünknek) kiválasztása pedig jó mulatság és élvezet.

Érdemes azonban észben tartani, hogy az illat a környezetünk felé nem-verbális úton közvetített információ is egyben. Akár akarjuk, akár nem, az illatunk olyan üzenet, amelyet mások ösztönösen dekódolnak.
Fontos azt is tudnunk, hogy nem létezik olyan univerzális illat, amely minden alkalomra megfelelő lenne. Pontosan ezért olyan lényeges kérdés a parfüm kiválasztása és fontos, hogy az életmódnak, évszaknak, alkalomnak és személyiségünknek megfelelő parfümöt válasszunk!

Reggeli ébredésünkhöz hozzá tartozik a zuhanyzás, fogmosás, és ha már megtisztogattuk magunkat, ideje illatosítani is! Parfümöt választani pedig nem is olyan egyszerű dolog.

Hihetetlenül hangzik, de az ételek befolyással lehetnek arra, 
miként fogadja be bőrünk a parfümöt.

A választás-vásárlás napján tehát kerüljük az alkoholt, a cigarettát, a fokhagymát és a fűszeres ételeket. Ne kenjünk, ne fújjunk előtte semmit magunkra! A csuklón próbáljuk ki az illatmintát, de ne a karkötő, az óra közelében. Várjunk 10 percet, amíg reakcióba lép egymással a bőr és a parfüm. Ne próbáljunk ki egyszerre háromnál többet, mert ennél több illatot az orr nem képes megkülönböztetni!

SOHA ne dörzsöld el a parfümöt- mert összetörik az illat és a melegtől 
elpárolognak az értékes illóolajok! 

Fújd messzebbről, így nem lesz szükség dörzsölésre. PARFÜM- 20% olajtartalom miatt, előfordulhat, hogy nyomot hagy a ruhán, bőrön- ezért tanácsoljuk, hogy ne a ruhádra fújd az illatot. Ilyenkor is "törhet" az illat és még nyomot is fog hagyni- a helyes megoldás, hogy fújjál magasba, a levegőbe, majd sétálj bele a permetbe!

Töménység- mennyiség: hogy az illatod ne menjen át olyan töménységű parfümfelhőbe, amely másokat irritálhat, zavarhat, kevesebb több alapon, (hidd el miután tömény és valódi parfümről van szó) sokkal kevesebb is elég!

Így használd a parfümöt

 Legintenzívebben azokon a testrészeken érvényesül
az illat, ahol a bőr a legvékonyabb és legmelegebb.

Tehát csuklón, a könyök- és térd hajlatban, a mellek
 közé, valamint a fül mögötti apró területen.
Az esszenciák felfelé terjednek, ezért az illatot a
lábtól egészen a vállig kell a testre permetezni.

Ha csupán a fül mögé tesszük, felfelé szállva
hamarosan eltűnik.

Vagy fürdést követően, törölközés után. Fújd a
levegőbe és meztelenül álj az illatfelhő alá.PROUVÉ
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése